Icaro - Opvallend en veelzijdig

Pedro Verticalo Adventures is officieel dealer van Icaro Paragliders in Nederland. Icaro is sinds vijftien jaar een speler in de paraglidingbranche. Ze vieren dit jubileum met een volledige restyling van het logo en alle schermen. De Aquila, een nieuw freestyle scherm, is het eerste scherm dat in de zomer van 2015 op de markt is gebracht. Van de Aquila is ook een lichtgewicht versie, de Sitta, uitgebracht en dit scherm is één van de meest breed inzetbare hike&fly vleugels op de markt. In 2016 heeft Icaro de Parus gelanceerd, een dynamisch tandemscherm om de tandempassagier het fijne gevoel van spelend vliegen mee te laten maken, de feedback op dit scherm is enorm positief. Voor de beginnende piloten is er de Pica (EN-A), voor de meer ervaren piloten de freeride schermen Cyber TE (EN-B) en Instinct TE (EN-B). Kersvers is het nieuwe XC-scherm Gravis (EN-B). We hebben de vleugels van Icaro ook getest aan het duin en de Aquila blijkt zeer geschikt om mee te soaren, vanwege de relatief hoge trimsnelheid en dynamische en directe handling. Ook de Parus vliegt heerlijk aan het duin.

Een bijzonder groot succes was de recentelijke lancering van de Nikita 5, het populaire acroscherm in een nieuw jasje. Het lichtgewicht harnas, de Apus, levert samen met de Sitta een geweldige hike&fly combinatie op. Het omkeerbaar harnas is licht en comfortabel en kan naar keuze worden gebruikt met schuimprotectie en airbag.

In 2016 heeft Icaro de reserveschermen opnieuw ontworpen naar de huidige standaard van hoogste veiligheid. Hiervan zijn ook lichtgewicht versies verkrijgbaar die uitermate geschikt zijn voor plaatsing in frontcontainers (bijvoorbeeld van het Apus harnas) bij hike & fly tochten.

Kijk voor meer achtergrondinformatie op de website van Icaro Paragliding. Bekijk hieronder het uitgebreide aanbod van Icaro paragliding materiaal en bestel direct. Overtuig jezelf van deze prachtige schermen en reserveer een testvlucht bij Pedro Verticalo door een mailtje te sturen.