Reserve parachutes

Reserve parachutes zijn er in bijna net zoveel soorten en maten als paragliding schermen. Iedere fabrikant heeft er ook wel een paar in zijn assortiment.

Over het kiezen van de juiste reserve kan ik een heel artikel schrijven. Een drieluik zelfs (kiezen / gooien / vouwen). Deze zijn gepubliceerd in Lift magazine en kan je bekijken in de media-afdeling van deze website.

Kort samengevat, is het belangrijkste om een reserve te kiezen die past bij het startgewicht. Een te zware belasting resulteert in een harde landing, maar een te lichte belasting net zo goed (vanwege het pendelen). Dan is er nog keuze tussen rond, vierkant en bestuurbaar. Ronde reserves zijn super betrouwbaar en makkelijk te vouwen. Vierkante reserves bieden een lagere daalsnelheid bij gelijk oppervlak in combinatie met een hogere pendelstabiliteit, maar zijn kostbaarder en een beetje ingewikkelder zelf te vouwen. Bestuurbare reserves zijn erg prettig om zelfs onder de reserve nog een geschikte landingsplaats te kunnen vinden, maar gaan niet altijd even mooi open. Vouwen van een bestuurbare reserve is ook iets waar je mee moet oefenen.

Dan is er nog te keuze tussen lichtgewicht en normale stof. Ze doen het even goed, maar de lichte zijn wat kostbaarder vanwege de duurdere stof. Het grote voordeel van lichtgewicht reserves is het kleine pakvolume, waardoor je ze eenvoudig in een frontcontainer kan stoppen.

De reserves die we in onze webshop aanbieden is de selectie van “beste keus”, maar ons complete aanbod is groter. Dus zoek je iets in een andere gewicht- of prijsklasse, laat het even weten. Sowieso adviseren wij graag voor de beste reserve voor jouw gebruik. Ook het monteren met de juiste bridle, inbouwen, vouwen en dergelijke verzorgen wij graag.

Bekijk hieronder de "beste keus" selectie aan reserves

Beste Keus Selectie van reserveparachutes

Reviews

Lees de ervaringen van mensen die je voorgingen!

Pedro Verticalo adventures | lite bi 4

Precies wat ik nodig heb

Siem Kemper: Voor het voetstart paramotor tandemvliegen was ik op zoek naar een reserve parachute die groot genoeg is voor het paramotor tandemvliegen, maar waar ik ook nog solo paramotor mee kan vliegen. Bovendien moest hij worden ingebouwd in mijn paramotor harnas. Peter heeft een reserve gevonden waarbij ik zowel solo als tandem binnen de geschikte gewichtsklasse blijf, met een redelijk klein pakvolume. Hij heeft de reserve ook vakkundig ingebouwd in mijn harnas. Nu maar hopen dat ik hem nooit echt nodig heb, maar als het nodig is kan ik er op vertrouwen!