Schermen

Pedro Verticalo Adventures is dealer van diverse vooraanstaande merken. We leveren de beste schermen voor hike&fly, paramotor vliegen en soaren. Van onderstaande merken kan je bij ons alle schermen, harnassen en accessoires bestellen. In onze webshop vind je alleen het aanbod van de schermen die wij in de schijnwerpers zetten, omdat ze bewezen hebben erg goed aan te sluiten bij onze specialismen hike&fly en paramotor. Maar ook voor andere schermen van deze fabrikanten kan je dus een prima prijs en goede service van ons verwachten. Staat je scherm er niet tussen of wil je persoonlijk advies? Mail naar info@pedroverticalo.nl.

Pedro Verticalo adventures | icaroDe kleurrijke schermen van Icaro zie je steeds vaker in de lucht, vooral in de bergen. Het high-end B-scherm van Icaro, de Gravis II is enorm populair. Een veilig scherm met hoge prestaties en flinke snelheid. In samenwerking met Pedro Verticalo Adventures heeft Icaro voor de Gravis II – naast de EN-B classificatie – nu ook een DGAC luchtwaardigheid voor het paramotor vliegen. Zoek je dus een scherm waarmee je zowel in de bergen als met de motor onbezorgd kan vliegen met hoge prestaties, is dit een prima keus! Andere schermen van Icaro waar wij het warm van krijgen: het freestyle scherm Xenus en de prachtige tandem Parus II.

In 2016 heeft Icaro de reserveschermen opnieuw ontworpen naar de huidige standaard van hoogste veiligheid. Hiervan zijn ook lichtgewicht versies verkrijgbaar die uitermate geschikt zijn voor plaatsing in frontcontainers (bijvoorbeeld van het Apus harnas) bij hike & fly tochten.

Pedro Verticalo adventures | sky logo

Sinds november 2020 is Pedro Verticalo Adventures dealer van de paramotor schermen van Sky. Deze fabrikant heeft vijf paramotor schermen in haar collectie. Onze aandacht voor dit merk werd vooral getrokken door de Flexor, het “soft reflex” scherm. Wat is dat nou weer? We kennen full-reflex, semi-reflex… maar soft-reflex? We weten dat reflex schermen stabiler zijn en beter bestand zijn tegen bijvoorbeeld inklappers, omdat het gewicht zich naar de voorste risers verplaatst. Dit komt met een beperking, wan sturen doe je dan niet meer met de tokkels maar met tipstuurlijnen. Deze “handleiding” maakt een reflex scherm niet geschikt voor beginners. Sky beweert dat met deze soft-reflex gewoon met de stuurtokkels gestuurd kan worden in volledige reflex modus, dus met trimmers en speedbar geactiveerd. We konden het niet geloven maar het blijkt echt te werken. Groundhandling is heerlijk en de start- en landingssnelheid laag, terwijl je er hard en veilig mee kan vliegen. Bovendien is het nog eens een mooi scherm ook! Dus zoek je een reflex scherm maar heb je nog weinig ervaring? Dan is dit een geweldige keuze voor je eerste scherm waar je lang mee vooruit kan!

APCO Aviation

Pedro Verticalo adventures | apco

Hoewel dit merk al veertig jaar bestaat, zien we er nog weinig vliegen in West-Europa. Als bergsporter (grammenjager) hou ik de ontwikkelingen van Hike&Fly materiaal scherp in de gaten. Niet voor niets vind je in onze collectie veel single skins terug. Wie met single skins de bergen in gaat kent ongetwijfeld de voordelen van zo’n licht scherm die makkelijk opzet op de lastigste startplekken. Maar voor paramotor vliegen lijken ze minder geschikt, vanwege de hogere startsnelheid, kwetsbare lijnen en een wat lastigere flare. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar Apco komt verrassend uit de hoek met een hybride scherm dat de goede eigenschappen van een single skin met die van een conventioneel scherm verenigt. De Apco Hybrid is voor de voorste helft een conventioneel dubbeldoeks scherm, terwijl de achterste helft een singleskin is. Gevolg: zeer eenvoudige groundhandling, licht gewicht, maar ook een lage startsnelheid en prima landingseigenschappen. De Apco Hybrid is geschikt voor bergvliegen (EN-B) en heeft een luchtwaardigheid voor paramotor vliegen (DGAC). Er is ook een tandemversie verkrijgbaar, perfect vcor de paramotor tandem voetstarters onder ons, omdat het scherm zo enorm goed te groundhandlen is en een lage startsnelheid heeft. Wil je er ook mee paramotor vliegen, kies dan de paramotor-versie met ommantelde lijnen. Een geweldig scherm waarmee je zowel met de motor als met hike&fly enorm veel plezier hebt. Een ander opvallend scherm van Apco is de F1, die in rap tempo populair wordt. Het is dan ook een erg rappe vleugel, licht en efficiënt, voor de gevorderde piloot.

Pedro Verticalo adventures | downloaden 1

Dudek is al lang een grote speler in de paramotor scene. Sinds kort hebben ze ook naam gemaakt in de hike&fly sport, door het lichtste scherm ooit te produceren. Pedro Verticalo Adventures heeft deze prachtige Run&Fly schermen natuurlijk in zijn collectie. In combinatie met de Sit&Fly harnasjes ren je zo een berg op en ben je in een mum van tijd beneden. Het gekke is dat de Run&Fly schermen ook nog geschikt zijn om mee te soaren langs de kust, dat hadden we niet verwacht. Er is geen enkel scherm dat makkelijker op te zetten is dan de Run&Fly… je moet je best doen om hem aan de grond te houden. Maar waarom zou je? Vliegen met deze mooie gadget!

Ook paramotor vliegers kunnen voor een lichtgewicht scherm bij Dudek terecht. De V-King is een singleskin met een paar cellen, vergelijkbaar met de Skin van Niviuk, maar dan ook toegelaten voor paramotor vliegen (en berg vliegen). Net als de Apco Hybrid een allrounder dus…

Let op: wij leveren alleen de Dudek Run&Fly en V-King schermen en het Sit&Fly harnas. Andere schermen en harnassen van Dudek vindt je bij  skydance.nl

Pedro Verticalo adventures | niviuk logoAls er één scherm is waar ik de mooiste avonturen mee heb beleefd is het mijn Bi-Skin van Niviuk. Wat is er mooier dan samen een berg op klimmen en vliegend in de tandem terug naar het dal? Geluk wordt groter als je het deelt. En dat met een half scherm! De Skin van Niviuk is een succesnummer. Het waren de eerste singleskins die ook nog eens mee konden doen in de thermiek met de conventionele schermen en een EN-B classificatie kregen. Inmiddels is de Skin doorontwikkeld naar de Skin III en de tandem Bi-Skin II. In vergelijking tot de AirDesign UFO en de Skyman Sr. Edmund schermen, heeft de Niviuk meer het karakter van een conventioneel scherm waarmee je ook nog aardig omhoog kan komen in de thermiek. Met het Niviuk Roamer harnas, met of zonder airbag, maak je je hike&fly set compleet!

Voor paramotor avonturen kan ik de Niviuk Qubik aanraden. Een bijzonder mooi reflex scherm met groot snelheidsbereik.

Pedro Verticalo adventures | skyman 1Zeg je lichtgewicht uitrusting, zeg je Skyman. De markante man achter Skyman is Markus Gründhammer. Net als andere piloten houdt hij van de natuur, en bivakkeert maar al te graag boven op een berg om nachtfoto’s te maken en de volgende dag naar het dal te vliegen. Hij heeft een prachtige collectie aan lichtgewicht schermen, singleskins en string harnasjes. Deze mooie spullen mogen natuurlijk niet ontbreken in het aanbod van Hike&Fly school Pedro Verticalo Adventures!

Pedro Verticalo adventures | neoHet Franse NEO levert schermen en harnassen met het hoogste afwerkingsniveau, allemaal geproduceerd in de EU. Ze zijn gespecialiseerd in lichtgewicht materiaal. Als je het NEO String harnas en de frontcontainer van NEO bekijkt, valt het oog voor detail direct op. Hou je van speedflyen en speedriden, heeft NEO ook een mooie collectie aan kleine snelle schermpjes. Voor de kleine tandempassagiers heeft NEO een prachtig tandemharnas ontworpen, de Babydoll. Kortom, prachtige lichte spullen, die je via Pedro Verticalo Adventures kan bestellen. Stuur een mailtje voor meer informatie.

Pedro Verticalo adventures | maya

Maya Gliders is in 2012 opgericht in Fethiye. Gedurende de laatste 3 jaar is hard gewerkt aan computerontwerpen en testvluchten. Het resultaat was het eerste Turkse tandemscherm (Nomad), welke gepresenteerd is aan de Turkse tandempiloten in Ölüdeniz. Inmiddels is er ook een scherm voor beginners (Haydi!) en gevorderden (Shaman). De schermen hebben een hoge kwaliteit en zijn tot in detail fraai afgewerkt. De prijs is zeer concurrerend met vergelijkbare schermen van andere fabrikanten! Eerlijk gezegd gewoon heel voordelig! De schermen zijn in veel kleurstellingen leverbaar.

De populairste schermen zijn direct via onze webshop te koop

Scherm aanbod

Reviews

Lees de ervaringen van mensen die je voorgingen!

Pedro Verticalo adventures | v king

Dudek V-King

Patrick Wokke: Paramotor vliegen met een Single Skin scherm, het lijkt een ongewone combinatie. Op dagen zonder wind is het geweldig. Je hoeft maar een paar stappen te zetten en het scherm komt boven je hoofd. Ideaal dat de V-King ook geschikt is voor bergvliegen. Een mooi klein pakketje om mee te reizen. Ik voel me de koning met de Dudek V-King. Bedankt voor je advies Pedro!